Karácsonyi hangulatban Book Tag

Az ünnepek vészes közeledtével végre jutott időm kitölteni Evelin book tagjét, ami valljuk be, így 24-e előtt egy nappal már igencsak esedékessé vált:) Szóval fogadjátok szeretettel a Karácsonyi hangulatban Book Taget!

1. Mikulásvárás – Egy könyv, aminek olvasásával meg kell várnod, hogy a fa alá kerüljön
Idén senkitől sem kértem könyvet, ugyanis már egyáltalán nincs hely, ahová pakolni tudnám őket.. Na meg, akkor mi lenne a meglepetés?! ;)
Szóval ez nem jeleni azt, hogy nem érhet meglepetés, de egy konkrét könyvre sem várok a fa alá.

2. Ünnepi díszítés – Egy piros színű kötet
A skarlát betű a legutóbbi piros színű könyvem, amit a Helikon kiadásában vettem meg. Egyszerűen gyönyörű a borítója *.* Sajnos még nem akadt időm az olvasására, de ami késik, nem múlik;)

3. Karácsonyi dalok – Egy történet, amiben szó esik az ünnepekről
Ez a pont megfogott... De kisebb gondolkodó után, A. M. Aranth - Acorenu kötetében említik az ünnepeket, ugyan nem központi elem, sőt, se nem meghitt, se nem boldog, de szó esik róla.

4. Az ünnepi menü – Egy kötet, amibe ne kezdj korgó gyomorral!
Elég nehéz ilyen kötetet találni, hacsak nem egy szakácskönyvről beszélünk;) Éppen ezért, kicsit tágítanám a meghatározást és egy olyan könyvet mutatnék, aminek az olvasásába semmiképp sem lehet tea nélkül belekezdeni.. Ez pedig a Mechanikus London, George Manntól.

5. Karácsonyfa és az ajándékok – Egy könyv, amire boldogan gondolsz vissza
Az idei év egyik legjobb könyve, amire szívesen gondolok vissza, emellett pedig nem hagy nyugodni, A kárhozott. Imádom ezt a könyvet, és csak ajánlani tudom mindenkinek!

6. Szánkózás a havas tájon – Egy kötet, aminek története hullámvasútra ülteti fel az olvasót
A Frigg rokkája sorozat első kötetei mindenképp érzések kavalkádjának feltörését keltik az emberben... És ki tudja, mi jön még?!

7. Olaf, a nyárszerető hóember – Melyik az a könyv, amin olvadoztál?
Ide talán Jane Austen két könyvét hoznám, amit idén sikerült elolvasnom, ezek pedig a Meggyőző érvek és Szerelem és barátság. Garantált olvadozást nyújt mind a kettő;)

8. Forralt bor vagy meleg kakaó – Egy könyv, amivel télen fogsz bekuckózni a kedvenc italoddal
Hmm.. Ha a vizsgaidőszak is úgy gondolja, akkor több opcióm is él. Első, Jennifer L. Armentrout - Obsession, avagy Függősége. Második opció, A. O. Esther Frigg rokkájának 3. kötete, de akár még Imre Viktória Anna - A bosszúszomjas doktor kötete is porondon van. Lehet, hogy nem fogok unatkozni;)

9. Csillagszóró – Egy kiemelkedő olvasmányod az idei évből
Miután A kárhozottat már korábban említettem, így egy másik Twister Media-s könyvet gondolnék ide, ami nem más, mint egy szuper sorozat (feltehetőleg) záró kötete, a Jótett helyébe, Soman Chainanitól. Megért minden csuklófájós pillanatot;)

10. Hull a hó, hull a hó – Egy történet, amelyben sok a ridegség
Tartva magamat ahhoz, hogy az idei évből szemezgessek, talán a Vészmadarakat tudnám ide sorolni.. Ugyan inkább megkeseredett a főszereplőnk, mintsem rideg, de ezt most nézzétek el nekem;)

Hát, ez lett volna minden:) Nyugodtan töltse ki bárki, csak egyet kérnék (Evelinhez hasonlóan) jelöljétek meg a forrást:) Köszi!
Kellemes ünnepeket és sok könyvet a fa alá!;) 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda