Pénteki polcszemle


Nincs is nagyobb támaszunk a könyvek terén, mint maga a polc, hisz kedvenceink pihenőhelye. Igen ám, de a funkción túl, a küllem is fontos szempont. És ez az a pont, ahol az ember elveszik... Miért?
Mert annyi féle-fajta méretű, színű, anyagú létezik, hogy megszámlálni sem érdemes, választani közülük meg egyenesen kínszenvedés.
Mindezért most megpróbáltam pár darabot összeszedni, amiből néhányat akár otthon is összedobhat bárki. De ha mégsem, akkor is adhat egy kezdő lökést, hogy milyen stílusban, irányban keresgéljen az ember, ha polcot igyekszik vásárolni.

1. Hagyományos egy kis csavarral
Magyarán egy megszokott, hétköznapi tárgy, ami polcként is funkcionálhat, ötletes, és még jól is néz ki.
Ilyeneket például simán otthon is össze lehet dobni, és a kinézetükkel változatossá tudják tenni a lakás megjelenését.
2. Maximális helykihasználás
Ha már feldobja a lakást, legyen helytakarékos is, hisz könyvből sok van, de tároló helyből annál kevesebb. Itt egy pár (tényleg csak néhány) példa, hogy hogyan lehet az apró zugokat is könyvespolccá varázsolni.

3. Ötletesen formabontó
Természetesen van olyan, akinek inkább a stílusát mintázzák a modernebb, dizájnos vonalú darabok. Erre is van kismillió megoldás a medvétől, a csészén át, a térképig. És megintcsak fontos megemlíteni, hogy bárki alkothat otthon valami egyedit, és formabontót, nem feltétlenül kell rögtön a boltba rohanni;)




Remélem számotokra is olyan ispiráló látni, hogyan valósították meg mások az elképzeléseiket, mint nekem. Tényleg nem telik sokból valami teljesen egyedit és hasznosat alkotni, főleg, ha egy könyvespolcról beszélünk;)
Ha esetleg valakit annyira elragadott a hév, hogy neki is állt a saját polcának, akkor mindenképp szeretnék képet látni róla!:)
Puszi nektek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda