Summer Book Tag

Mostanság ez a book tag nemhogy napi szinten, de nagyjából óránként a szemem elé kerül molyon. Ezért, úgy éreztem, hogy most már, nekem is muszáj kitöltenem! Így tessék-lássék itt is van:)
1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!Hát... Már az elsővel meggyűlik a bajom. Valahogy egyik eddig olvasott könyvemre sem tudnám ráhúzni azt, hogy tipikus nyári borítóval rendelkezik. Csak olyan könyvek villannak be, amik ugyan nyáron játszódnak, de a borítójuk nem feltétlenül ezt tükrözi. De azért megerőltetem magam. Végül a Flat Out Celeste-t mondanám Jessica Parktól, leginkább a lány ruhája miatt, amiről csak egy meleg nyári nap tud az eszembe jutni.

2. Válassz egy kitalált helyet, ami tökéletes célállomása lenne a nyári vakációdnak!
Hűha, van egy pár.:) Mondjuk elsőnek A soha határába csöppennék, bele az utazás közepébe. Nem lenne rossz bejárni Amerikát.. Vagy beugranék Steve nyaralójába, megcsodálni a teknősök kikelését Ronnie-val. De, ha a fantázia világokról van szó, akkor szívesen csatlakoznék Meira csapatához, hogy felfedezzük Primoria eldugott szegleteit. Talán még azt sem bánnám, ha Télországban kötnék ki, egy kis hűsölés nem árthat:)

3. Éppen nyaralni mész, és a repülőn ülsz. Egy olyan regényt akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt vinnéd magaddal?
Szerintem ez attól függ milyen hosszú is az a repülő út.. De egy biztos, valami újat, ami eddig még nem volt a kezeim között. Így leginkább az valószínű, hogy nem egy, hanem több a Kildara által kapott könyvekkel utaznék. Na, meg olyanokkal, amik a polcomon csücsülnek, de még nem volt időm elolvasni őket. Szóval egy párral :D



4. Nyári szomorúság gyötör. Melyik vidám könyvvel csalnák mosolyt az arcodra?
Megint csak egy fogós kérdés, mert szeretem a humort,és sok könyvben lakozik vidámság. Nem is mindig olyan könyvekben leli meg az ember a viccet, mint ahogy gondolná... Például a most olvasott Hontalan lelkeken is nem egyszer nevettem fel a jó poénok miatt, pedig nagyon is rémisztő egy könyv. De, hogy a kérdésre válaszoljak, több könyvet is előszednék. Így elsőre a ma befejezett Jók és Rosszak Iskolája ugrott be, de nem ő az egyetlen. Elővenném a sorozatokat is, a Bane krónikákat, vagy az Árnyvadász akadémiát, de a Luxent is kézbe venném, vagy A végzet ereklyéit, vagy A Párválasztót, vagy, vagy szinte bármelyik könyvet, amit eddig olvastam. De, fontos a szinte szó, mert azért egy ijesztő thrillerrel, vagy egy véres horrorral, vagy egy brutális krimivel, nem épp a kívánt hatást érném el...

5. Éppen a tengerparton ülsz. Melyik kitalált karakter lenne a társad?
Na, ez egyszerűen már megválaszolhatatlan! Részemről bárki jöhet, csak egy kritérium van. Ne ő legyen a történetben a gonosz, a rossz, az undorító, a mindenkit megölő, a hátbaszúrós, az idegesítő, a mindent tönkretevő, a negatív szereplő;)

6. Egy fagyizás mellé kell egy fagyos, menő haver is. Melyik kitalált karakter lenne az ideális jelölt?
Ha már fagyosnak kell lennie, legyen vérbeli, tehát Meirát választanám, de nem halnék bele, ha Mather is odalátogatna;) Velük tuti nem lenne fagyos a hangulat.

7. Oszd meg a nyári őrületet, és jelölj meg pár embert!
Sokan az eszembe jutottak, de nem köteleznék rá senkit, az töltse ki, akinek van hozzá kedve! Hajrá csajok, és John!;) De természetesen bárki kitöltheti, aki csak akarja:)

Mimi
Christine
Cetti
Merielle
Annie
Adri
John

Ennyi lett volna mára:) Jó pihenést mindenkinek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja