Cassandra Clare - Holly Black: A rézkesztyű (Magisztérium 2.)

Vendégbejegyzés - Lollynymph

A bejegyzés semmilyen spoilert nem tartalmaz sem az első, sem a második könyvről! c:

Ennek a fantasztikus sorozatnak az első részéről már olvashattatok NinjaDeltoidMacska jóvoltából (aki esetleg lemaradt róla, itt meglesheti), és most terítékre is kerül a második rész, ezúttal tőlem. Nézzünk gyorsan egy fülszöveget:


Callum Hunt nyári szünete nem olyan, mint a többi gyereké. Egyetlen pajtása egy káoszsújtott farkas, Harceb. Az édesapja azt gyanítja róla, hogy a gonosz rejtőzik benne. És persze a legtöbb gyerek ősszel nem a Magisztérium varázslatos világába tér vissza.
Call élete nem könnyű… És még nehezebbé válik, miután körülnéz a pincében, és felfedezi, hogy az apja talán végezni akar vele meg Harcebbel.
Call elszökik a Magisztériumba – ott azonban még feszültebb a helyzet. Valaki ellopta az Alkahestet, egy rézkesztyűt, ami képes megfosztani bizonyos mágusokat a mágiájuktól. Ráadásul miközben Call és barátai, Aaron meg Tamara a tettes után kutatnak, nagyon veszélyes ellenfelek figyelmét hívják fel magukra… és még annál is veszélyesebb igazságot tárnak föl.

Miközben a Magisztérium rejtélyei egyre csak szaporodnak és mélyülnek, az óriási sikerű szerzőpáros, Holly Black és Cassandra Clare fantasztikus utazásra invitálják az olvasókat, ahol a tét nemcsak egy fiú sorsa… hanem az egész világé.
Az első rész AGYREPESZTŐ vége után el sem tudtam képzelni, hogy fog folytatódni a sztori! Csak nagyon drukkoltam, hogy ne vegyenek rossz irányt a dolgok... 

A történet (a Harry Potter-könyvekhez hasonlóan) az első iskolaév utáni nyáron veszi fel a fonalat, és a főszereplőnkkel együtt mi is azonnal belecsöppenünk a hol megdöbbentő, hol szokatlan, máskor szívderítő események forgatagába. Azt mondjuk furcsálltam, hogy a könyvnek nagyjából csak a fele, vagy inkább csak a negyede játszódik konkrétan a Magisztériumban. Ami persze nem feltétlenül baj, volt így is bőven izgalom, de azért örültem volna több iskolás fejezetnek. Például azért is, mert a regény cselekményének jó részét kiadó, iskolán kívüli kalandon a főszereplő trión kívül Jasper is részt vesz, akit nem igazán kedvelek és nem sajnáltam volna, ha kicsit kevesebbet szerepel... 

Ha már a karaktereknél tartunk, muszáj megemlítenem, hogy mennyire a szívemhez nőtt Callum és Aaron kettőse, nagyon tetszik a köztük lévő kapocs, ami egyben áldás és átok, taszítás és vonzás... Fantasztikus, és persze különleges, nagyon várom, hogy a két író hölgyemény mit fog még kihozni ebből! A harmadik főszereplőnk, Tamara még mindig súlytalan számomra, talán azért, mert a személyisége még kidolgozatlan és nincs is túlságosan előtérbe helyezve. Bár ebben a részben megismerkedünk közelebbről a szüleivel, akik egyébként nem túl szimpatikus egyének... Csupán két karakter van, akiket nem szerettem, az egyik ugye Jasper, a másik pedig Celia. Róla is alig tudunk valamit, csak néha feltűnik, indokolatlan dolgokat csinál és idióta módon legyeskedik Call körül... Még muszáj megjegyeznem, hogy Call a sántasága és az ebből adódó nehézségei miatt iszonyatosan emberi és szerethető hős, nagyon örülök, hogy az írók voltak elég bátrak ahhoz, hogy egy tökéletlen főszereplőt írjanak bele a könyvbe.


A borító másodszor is szépségesre sikerült, bár nálam nem múlja felül az első részét... Az egész könyv pörgős, izgalmas, szinte letehetetlen - legalábbis nekem nem nagyon sikerült. Ebben is volt néhány durva vagy éppen meglepő fordulat, és a vége is természetesen lezáratlan, bár nem annyira függővég, mint az elsőé. Néhány rejtélyre fény derül, örültem például, hogy a különféle elemekről, vagy magáról az iskoláról többet megtudtunk, megismerkedtünk többfajta elementállal, stb... De ezzel párhuzamosan egyre csak bonyolódnak a szálak és az embernek az egész könyv alatt olyan érzése van, hogy már senkiben sem lehet megbízni. (És milyen igaz...!)

Egyszóval méltó folytatást kapott a Vaspróba, kíváncsian várom, hogy mit kapunk még a két zseniális írónőtől!

Kedvenc szereplő: Aaron, Call
Kedvenc idézet: hamarosan

10/10

MeowMimii~

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda