Gyülemlő kívánság szerda

Már ősidők óta nem írtam le a mostazonnalolvasniakarom könyveim listáját, de úgy érzem elérkezett az ideje! Bár egy kicsit inkább arról szól, miért is nem tudom olvasni ezeket a könyveket...

1. Miért kezdenek el egy sorozatot, ha nem fejezik be???
Ezen leginkább a Halhatatlanok alkonyat után sorozat miatt nem tudok túllépni. De ez csak egy a sok közül. Például ott a Crossfire sorozat Sylvia Daytól, vagy ha már ilyen témájú könyvek akkor, az Amit csak ő akar sorozat is valahol lemaradt... Ám nem csak én szenvedek ettől a problémától, mondjuk nem túl valószínű, hogy NightFlower Captain ez elkövetkezendő hónapokban a kezébe foghatja a Vastündérek sorozat folytatását, pedig van egy pár kötete.. Sorolhatnék még ezret meg ezret, de vagy nem ért el sikereket itthon (bár megjegyezném attól, hogy nem olvasták milliók, még százaknak tetszett és átverésszagú, hogy nem adják ki a többi részt..) vagy éppenséggel tönkrement a kiadó és mások nem vették gondozásukba az adott írót. Hozzátenném, ha az életben valamiféle fejes leszek, ezer százalék, hogy hozok egy rendeletet, miszerint minden elkezdett sorozatot kötelesek befejezni, akkor is, ha ez több kiadón keresztül tud csak végbemenni. Egy cseppet elkanyarodtam, de a lényegen mit sem változtat, hogy elszomorít a tény, hogy én nagyon el szeretném olvasni bármelyik fent említett könyv egyikét, de nem tudom mindezt megtenni magyarul. De sebaj, mert van egy kedves, őrülten fanatikus barátnőm, akire bármilyen angol fordítást rá lehet bízni! Ez reményt ad:)

2. Miért nincs elég idő a világon??
Na, az tuti biztos, hogy ezzel majdnem minden könyvmolytársam így van. Leginkább most abban szenvedek, hogy elkezdtem a Harry Pottert, ami rendesen olvastatja magát, ám egyszerűen 10 percnél több időm nem jut rá! Biztos ti is átéltétek már, hogy valami irtó fontos dolgotok van, de képtelenek vagytok arra koncentrálni, mert ott motoszkál az agyatok hátsó részében, hogy vár rátok a hőn áhított olvasmány egy karnyújtásnyira... Ám akkor is meg kell csinálnotok a feladatotokat. Na ebben szenvedek egy ideje.

3. Csak nő és nő a várólistám...
Másik sűrűn előforduló jelenség. Ezzel nincs is akkora problémám, csak ha kombináljuk az előzővel, ami az esetek 90% -át fel is öleli. És napról napra egyre több új könyv keletkezik, közben ott várnak a régiek, és a dilemma, hogy mit és milyen sorrendben olvassak...

4. Amiről igazából szól a poszt
Amit igazán szeretnék, csak nehezen jutok el idáig...Egy a sok szeretném közül, de a minap befurakodott az elmémbe, és ez nem más, mint a Port Fare sorozat Sherry Gammontól. Már a borítója felkeltette az érdeklődésemet, de a kosza, összefonódó, mindennek fontos jelentősége és oka van hátsószöveg hatására döntöttem úgy, hogy be kéne szorítani valahova.. Ha van valami véleményetek róla, rettentően kíváncsi vagyok!

Hát ez a kuszaság lett volna már, ami hűen tükrözi a mai napomat... Ha egyetértesz valamivel, vagy éppen nem, kíváncsi ember hírében állok, így szívesen látom a gondolataid!:))

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő