Åsa Larsson – Ingela Korsell: A démonkutya (Pax 2.)


Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska

Félelmetes szörny ólálkodik éjjelenként Mariefred utcáin, és áldozatokra les. Viggónak és Alriknak, a bátor testvéreknek kell megállítaniuk, mielőtt még több embert megtámadna. Talán a szörny egy farkasember? És hogyan kell harcolni az ilyenek ellen? Alrik és Viggo vadul kutatnak adatok után a templomdomb alatti titkos könyvtárban, és ide érkezik meg Damir, a varázsmester is, hogy információkat gyűjtsön saját küldetéséhez. De meg lehet-e bízni ebben a Damirban?

~ A történet ott folytatódik ahol az első abba maradt, és marad is az első könyv által keltett hangulat, és izgalom. Sőt fokozódik!
Ebben a könyvben már kezdenek eldurvulni a dolgok. Őszintén kicsit meglepett hogy egy 10+ könyvben kutya égetésről van szó, de a néhol már horror könyvbe illő rajzok is hozzáadtak ehhez a bizarr, rémisztő cselekményhez.
Ha pedig a cselekményben épp nem a kutyák okoznak gondot a fiúknak akkor a család. Már az előző kötetben is értékeltem a komoly probléma felvezetését, amit az anya jelentett. Ebben a részben pedig a szívem szorult össze amikor Alrik, és az édesanyja telefonon beszélnek.
Persze megkapjuk a tökéletesen idegbajos függővéget megint!
Összességében a sorozat egyre feljebb ível, és alig tudtam kivárni, hogy ne szerezzem meg a harmadik részt (egy hét ennyit tudtam várni...)!

Kedvenc szereplők: Alrik, Viggo, Laylah, Anders, Estrid
Amit szerettem: rajzok, komoly témák
Amit nem szerettem: -
Kedvenc idézet: (Estrid) "- Valaki van odabent!"
10/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő