Kiera Cass - Az Igazi

Végül Az Igazi...
Hogy ez a címmennyire találó! Elöljáróban annyit, (mert nem tudom magamba fojtani) hogy imádom! Nem árulnék el sokat, inkább tartózkodnék, mint a hátsó szöveg, mert ha bármi konkrétumra fény derülne, a könyv sokat veszítene a hatásosságából. Csak keveset mondva üt igazán!

A párválasztó kezdetekor a lányok még harmincöten voltak, de közülük csak egy nyerhet. 
Eljött az idő, hogy a korona végre a győztes fejére kerüljön. 

Amikor beválogatták a Párválasztóba, America még csak nem is álmodott arról, hogy valaha eljuthat a korona közelébe – vagy Maxon herceg szívéhez. Ahogy azonban egyre közeleg a versengés vége, és a palota falain túl fokozódik a fenyegető veszély, America rádöbben arra, hogy mennyi mindent veszíthet – és hogy milyen keményen kell küzdenie a vágyott jövőért. 

Most, hogy nem rúgták ki America mindent bevetett, de és ez egy nagy de, a király elég nagy elvárásokat támasztott elé. Főleg miután kiderült számára, hogy ez a lány nem egy kezesbárány, hanem egy megszelídíthetetlen harcos, aki mindig kiáll majd a saját érvei mellett, sőt mi több, képes másokat is maga mellé állítani. Ez túl nagy fegyver a kezében. És ha még tudna arról, hogy mit folyat a háta mögött a fiával, s hogy America milyen eget rengető mélységekig hatással van Maxon cselekedeteire... 
Miért kell mindig egy tragédia, hogy az embereknek felnyíljon a szeme? És mégis hogyan képes a távolság ilyen mély érzelmeket szülni? Ha eddig valaki nem kedvelte volna Maxon, most már ezer százalék, hogy bele is szeretett. Azok a vallomások, és az utána lévő csalódás, az érzelmek hullámvasútját adják. Az egész könyvben azt éreztem, hogy egyre jobban szorul a hurok és a vége nagyon fog fájni. Annyira nagy volt a feszültség, a sok titok, az érzelmek elfojtása és a bennrekedt félmondatok az egekig tetőztek. Már azt is megszerettük, akit utáltunk, mindenki komplexé vált, semmi sem maradt fekete-fehér. S mikor a végére értünk a szívem szakadt meg, csak egy apró tisztázatlan ügy képes tönkretenni mindent. Lélegzet visszafojtva vártam és belül őrjöngtem, mint America, hogy mi lesz mindebből... És végül kifújhattam a benntartott levegőt és egy mélyet vehettem, mert ha nem is tökéletes a vég mindenki szemszögéből, egy jobb világ vár rájuk! Egy jobb, elnyomástól mentes, igazságosabb világ. 

„Ez nem a "boldogan éltek, míg…” 
Ez annál sokkal, de sokkal több."

≈ Ez már többről szólt, mint a Párválasztóról, itt több minden forgott kockán, és egy szemvillanás alatt változott is meg minden. Sikerült egy függetlenségét védő lánytól, egy sokat tapasztalt, érett nőig eljutnunk, aki megtalálta az igaz szerelmét.
10/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő