Útvesztő: Tűzpróba A FILM!

Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska

Nos, csak elhoztam végre ezt az értékelést, ami több okból is nehezen született meg. Egyrészt időm nem volt, másrészt teljesen belezavarodtam mi volt a könyvben és mi volt a filmben, plusz valahogy sehogy se sikerült valami épkézláb értékelést megírnom. De tessék, most itt van.

A film szinte percre pontosan ott folytatódik ahol a másik abbahagyta, Thomasékat védelmébe veszik a jófiúk, akik mint kiderül nem is annyira jó fiúk, aztán puff kikerülnek a sivatagba, és keresik az igazi jófiúkat. Ez nem egy összesűrített cselekmény, tényleg ennyi történik szinte a filmben.Hőseink jobbra-balra futkosnak hasonló felkiáltásokat hangoztatva mint: Futás! Gyerünk! Gyere Thomas! Hol van Teresa? Jönnek!Siessetek! Nincs nyitva az ajtó!Nyitva az ajtó!
És ezt majdnem több mint két órán át. Jó volt, de nem életem nagy filmje az biztos, de nézzük tovább.
A sztori eléggé butára sikeredet. Thomasék futnak ide-oda, és ahányszor valami történik Thomasba költözik a Szentlélek, és senkit nem hagy hátra. Senkit! Még a félig megrágott pizza csücsökért is visszamenne, ha lenne ilyen. Teresa egy sunyi dög, de legalább kevésbé mérges rá az ember, mint a könyvben. Aris karaktere teljesen mellékesen van feltüntetve, vagy van, vagy nincs. Jorge és Brenda ezzel szemben egy apa-lánya kapcsot kapott, ami szerintem szépre sikeredett. Nem kedveltem meg jobban Brendát, de volt értelme ennek a szálnak.
A látvány világ viszont fantasztikus, a kitörés betegjei bármikor átigazolhatnának egy horror filmbe félelmetesek, és groteszkek lettek, ahogy az elpusztított városok is remekül néztek ki. Viszont mindenkit figyelmeztettek vannak ám spoilerek a filmben! Persze kellően elrugaszkodik a könyvtől is. A B csapat lányai halál lazák, de nem ellenségei hőseinknek, sőt még csak Thomas tarkójára sincsen odahegesztve, hogy meg kell ölni. Illetve a Teresa-Aris szál sem került bele, sőt Teresa is velük tart a sivatagba, de ezek teljesen rendben voltak a filmben. Amit sajnáltam az, az, hogy kihagyták a végén a csata jelenetet, és egy teljesen más harc jelenetet raktak bele, ami nagyon jól nézett ki, de engem érdekeltek volna azok a fura mutáns izék. De kárpótol ez a mondat Newttól: Emberek. A hegyen.Hegyi emberek. (fuck logic de ahogy előadja!)

A színészek jók voltak, Ki Hong Lee (Minho) haja mindig ismétlem MINDIG tökéletesen áll. Dylan O'Brien (Thomas) még mindig nem tud normálisan futni, de cserébe vicces látvány. Thomas Brodie-Sangster (Newt) még mindig egy bébilajhár cukiságával vetekszik, és Kaya Scodelario is jól adja a hátba támadóst. De a film vége egyszerűen borzalmas, úgy vágták el, hogy csak kapkodtam a fejem miközben kigyulladtak a fények, hogy most mi az, hogy vége? A sztori néha leül, de ilyenkor legalább ki lehet szaladni a mosdóba. Egész jól sikerült film, de még mindig inkább a könyvre szavazok, mind történetileg, mind karakterileg komplexebb. És a film előtt olvassátok el a könyvet!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő