M. C. Beaton: Agatha Raisin és a parázna lódoktor (Agatha Raisin 2.)




Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska

Agatha Raisin felszámolja londoni életét és leköltözik a mesés nyugalmú, festői Cotswoldsba. A kellemes falucska ugyan kissé unalmas hely Agatha ízléséhez képest, de az új állatorvos megérkezése egészen felvillanyozza. Abban reménykedik, hogy véget érnek a férfiínséges évek. Ám még mielőtt bármi történhetne, a jóképű Dr. Paul Bladen egy véletlen balesetben meghal.
De valóban baleset történt? A körülmények határozottan gyanúsak. Agatha hamarosan rájön, nem ő volt az egyetlen, aki a vonzó állatorvos szerelmét áhította. Kiderül, jó néhány falubeli hölgy táplált hasonló reményeket – miközben sokat szenvedett volt felesége nem győzött örülni, hogy végre-valahára megszabadult a doktortól.
Agatha érdeklődése újra a szomszédja, James Lacey felé fordul, akit korábban sikertelenül próbált meghódítani. Azt reméli, közös nyomozásuk majd összehozza őket. A falubeliek azonban úgy gondolják, jobban tennék, ha felhagynának a detektívesdivel, mielőtt újabb tragédia történik.


~ A történetbe ott kapcsolódunk be, hogy Agatha egy kellemes, de James Lacey nélküli vakációt töltött el, majd hazatér Costwoldsba, ahol épp csak berendezkedett az új orvos. Agatha a sikertelen Lacey-ügyet otthagyva, hát valahogy mindig ott találja magát az állatorvosi rendelőben. Majd amíg el libben Londonba, ahol majdnem átverik, és szerez véletlenül egy új macskát, pont visszajön mielőtt meggyilkolják az állatorvost. Agatha készen áll, hogy ismét átavanzsáljon detektívvé, ezúttal a tőle kissé tartó Lacey-vel karöltve, mindenkit őrületbe kergető nyomozásba kezdjenek.
A második rész is hozza az első jó elemeit, humoros, jó szereplők, és élvezhető stílus. Agathának egy új oldalát ismerjük meg, a sokszor ügyetlen nőt, aki mindig nagyon be akar pasizni. James Lacey, a volt katona szintén rendkívül mulatságos, ahogy ingadozik mi is a véleménye a kissé őrült szomszédjáról. A krimi szál továbbra is háttérbe szorul, de a végén kellő izgalmakat tartogat, és szerintem, meglepetések is rejtőznek benne.
A történetet továbbra sem kell komolyan venni, de kikapcsolódásra tökéletes!

Kedvenc szereplők: Agatha Raisin, James Lacey, Bill Wong
Amit szerettem: humor, stílus, karakterk, szép borító
Amit nem szerettem: Lacey kissé túlságosan is fél a nőktől
Kedvenc idézet:"Agatha teljesen megfeledkezett James Laceyről. Vagy majdnem teljesen. Rohadjon csak Egyiptomban! Remélte, hogy hasmenést kap. Vagy megharapja egy teve."
10/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja