Kiera Cass - A Párválasztó

Olyan gyönyörű!
Imádom a kéket!
És végre eljutottam A Párválasztóig, Kiera Casstól!
Nem is értem miért halasztottam eddig, bár az közrejátszik, hogy csak akkor akartam belekezdeni, mikor már az összes része kijött... Erre ebben az évben kijött még egy rész, pont most mikor már rávettem magam, hogy igenis ez a következő a sorban... Nem baj, megérte! 
Hátsó szöveg, ami megfoghat elsőre (elmondanám, hogy én ezeket csak nagy ritkán olvasom el...):

Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz küzdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna.

Először nem tudtam hova tenni a történetet hisz a negyedik világ háború után járunk egy Illéa nevű helyen, de mégis mi az és hol van? És negyedik??? Mint kiderült ez a régi Amerika, ami sokat megélt már, ezért is olyan érdekes és találó a főszereplő neve. Szóval America a mi rebellis főszereplőnk egy 17 éves lány, aki az ötös kasztba tartozik. Ami nem éppen egy előkelő hely a társadalmi ranglétrán, de mégiscsak 3 kaszttal jobb az itteniek élete, mint az utcán elő nyolcasoké. Az élete szép volt eddig, vagy legalábbis elviselhető a számára, ám a váratlan szerelem mindig, s mindenhol bekavar, hátha még egy kaszttal alattunk lévőbe szeretünk bele. Még így sem lett volna olyan nagy baj, mert nehezen, de megéltek volna abból a kevésből, amit sikerül összekaparniuk. Ám eljött a Párválasztó ideje, ahova minden 16-20 közötti lány jelentkezhet, s majd sorsolás (?) útján kiválasztanak egyet-egyet tartományonként. Americanak mindenhez nagyobb kedve lett volna, mint jelentkezni, de az ígéret szép szó, és amúgy is mennyi az esélye hogy ezrek közül épp őt válogatnák be a harmincötbe? És az élet mily' kegyetlen, de megértő is. Ha összetörik a szívünket, talán vigaszt nyújthat a herceg szívéért versengeni. De biztos hogy csak a szív fontos mindenkinek? És hogy oly' egyszerű lesz harmincöt lánnyal együtt lakni? És akkor ne is beszéljünk a támadásokról. Mit titkolnak az egyesek? Miért nem tanul mindenki egységes történelmet, és miért nincsenek régi töri könyvek? Mi történhetett a múltban? Miért vannak a kasztok? Régen is így lett volna minden? De ez izgatja legkevésbé kedvesünket mikor két férfi, s a saját érzelmei között őrlődik. Americanak, a heves, forró fejű, mindig őszinte lánynak mégis sikerül helytállnia s bekerülnie az elitbe. Ki tudja még mi vár, az egyéniségével rendkívül kitűnő hősünkre?
≈ Amellett, hogy imádom az egész történetet és majd beleőrülök a kíváncsiságba, el is gondolkodtat a könyv...Mert a cukros máz alatt kemény társadalmi kérdéseket feszeget az írónő, amik nagy hatással lehetnek a jövőre...
10/9

Megjegyzések

  1. Szia KockaCica!
    Tetszik az fb. oldalad de jó, hogy felfedeztelek...
    Érdekelne a könyv ha elküldenéd e-mailben most fedeztem fel a facebookon
    e-mail: szirom87@gmail.com

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő