Rick Riordan: A szörnyek tengere

Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska


//enyhe spoiler//

Percy Jackson új éve az iskolában meglepően nyugodtan indul. Egyetlen szörny sem akarja betenni a lábát New York-i sulijába.
Ám amikor az osztály ártatlan meccse élet-halál harccá válik egy csapat emberevő óriás ellen, a dolgok, hogy is mondjam… kezdenek eldurvulni. Váratlanul érkező barátja, Annabeth is csupa rossz hírt hoz: a Félvérek táborát védő határokat egy titokzatos ellenség lerombolta, és amíg ezeket újra helyre nem állítják, a félisteneknek nincs hová rejtőzniük…

~Ez a könyv iszonyat pörgős! De tényleg, a sztori nem ül le egy percre se, Percyék folyton kisebb-nagyobb csatákba, csapdákba, és még sok minden másba futnak. A könyv stílusa még mindig humoros, és laza. A főbb szereplők továbbra is szerethetők, és még inkább összekovácsolódnak az odüsszeuszi utazás alatt. Tyson az új küklopsz fiú egyszerűen imádnivaló, a kis Szivárvánnyal együtt. Luke kezdi igazi gonosztevővé kinőni magát. Clarisse egy teljesen új, és "szerethetőbb" oldalának megmutatása szintén egy jó pontja a könyvnek, ahogy a Szörnyek tengere is nagyon izgalmasra sikeredett, főleg a szirénes részen lepődtem meg leginkább. A két fő csata jelenet pedig kellően izgalmasra sikeredet, és nem nyújtották túl. A végén pedig nagyon meglepődtem konkrétan az utolsó fél oldallal ledöbbentett!

Kedvenc szereplők: Percy, Tyson, Grover, Clarisse, Szivárvány, Kheirón rokonai
Amit szerettem: akciódús volt végig, hajós részek, a csata jelenetek,
Amit nem szerettem: -
Kedvenc idézet:"Luke emberei hátrálni kezdtek. Nem is csodálom. Egy átlagos csődör patájával sem könnyű szembenézni, hát még ha az a csődör íjat tart a kezében, és üdítőtartályos baseballsapkát hord a fején. Ez még a legbátrabb harcosoknak is sok lenne."
10/10

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja