Becca Fitzpatrick - Crescendo


A sorozat második része is meglenne, a Crescendo.
Ahogy a címe is tudatja velünk, most már minden fokozatosan erősödik, komolyabbá, veszélyesebbé válik.
Amit rögtön az orrunkra kötnek:

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
(Személy szerint nem mindig szeretem elolvasni a könyv hátoldalát, főleg ha így kezdődik...szóval nem ajánlom mindenkinek, csak annak, aki nem bánja, ha lelőnek pár dolgot!)

Nora tudhatta volna, hogy az élete messze nem tökéletes. Bár a barátja, Folt egyben a szó szoros értelmében vett őrangyala is (aki a rangja ellenére minden, csak nem angyali), a dolgai mégsem állnak jól. Először is ott a nyári iskola, és mint egy rémálomban, régi ellensége, Marcie Millar lesz a laborpartnere. Aztán meg Folt is mintha minden ok nélkülm egyre távolabb kerülne tőle. Mindennek a tetejébe Norát lidércálmaiban és különös látomásaiban újra és újra kísérti apja meggyilkolása.
Ahogy Nora elveti józan esze tanácsait, és egyre mélyebbre ás apja halálának rejtélyében, felmerül benne a kérdés, hogy Nephil vérvonalának is köze van-e a dologhoz – azonban ez csak még sötétebb árnyékot vet a kapcsolatára (vagy inkább annak hiányára) Folttal. Vajon Folt többet tud, mint amit elárul? Miért tűnik mindig úgy, hogy meg szeretné akadályozni Norát a válaszok kiderítésében? És ha Folt valóban az őrangyala, miért van Nora élete mindig veszélyben?

Az előző szép happyendje után, most mély vízbe dob minket az írónő. A nagy boldogság semmivé válik, s egyre nő a szakadék Folt és Nora között. Bár nem tudom mit tettem volna Folt helyében, de nehéz úgy alkalmazkodni, ha mást mondanak, mint mutatnak. Mármint Nora csak az eszével szeretné ezt a szakítást, nem a szívével, mégsem cselekszik ésszerűen. Néha igazán kiborító! Ugyanis saját magát kavarja össze, a rengeteg elméletével. Miért érez megint olyan bizsergést, mintha figyelnék? Ki követi? Mi köze ennek az egésznek az apjához? Miért hallgat Folt? És a legfontosabb, miért van folyton Marcieval? Ehhez hasonló kérdések forognak folyamatosan, és nemhogy választ kapnánk rájuk, hanem még több kérdésé növik ki magukat. És, ha ez nem lenne elég, még egy szereplővel bonyolódik a helyzet. (aki mellesleg szerintem nagyon aranyos, még ha botrányos is) Ráadásul, mikor a végén fellélegzünk a hajsza után, hogy 'Ez az végre! Sikerült!', minden romba dől újra. 
≈ Árulás, féltékenység, titkok, és a megtörhetetlen szerelem csatázik újra.
10/8

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja