Maggie Stiefvater - Sinner

Imádott sorozatom folytatása, A bűnös következik most. 
Ami engem felcsigázott már az elején, hogy folytatás, méghozzá Cole-ékról, és a könyvön lévő szöveg. 
Íme:


meglelt.
Cole St. Clair csakis és kizárólag azért jött Kaliforniába, hogy visszaszerezze Isabel Culpepert. A lány Cole tönkrement, üres élete elől menekült, amivel csak még inkább tönkretette és kiürítette azt. Cole nem csak akarja Isabelt. Szüksége van rá. 
elvesztett. 
Isabel próbál új életet kezdeni Los Angelesben. De nem igazán megy neki. Épp olyan jó ebben a színjátékban, mint az összes többi színészkedő ember… de mégis mi értelme folytatni? Mit nyerhet mindezzel? 
bűnös. 
Úgy tűnik, Cole és Isabel múltjának sosem volt jövője. Ugyanolyan könnyedén képesek megmenteni egymást, mint széttépni. Az egyetlen dolog, ami biztos: nem engedhetik el egymást. 

A könyvben rejlő nagy igazságok egyike.
Az egész egy bizarr változással indít Cole részéről, amit ha mi el is hiszünk, mások egyáltalán nem, de ez sarkalja Isabelt is. Tiszta paradoxon, Cole megtér, hogy elég jó legyen Isabelhez, Isabel megváltozik, hogy a rég eltemetett érzelmeit Colera irányítsa, és ezért Cole még jobb akar lenni, és így körbe. És ez az egy (két?) mozgatórugója a könyvnek, ami viszi előre, és megható, szomorú, izgalmas, feszült vagy éppen viccesebbnél viccesebb jeleneteket kölcsönöz neki. Rendkívül érdekesen festi le a már leszokott, de könnyen elcsábuló Cole esetét a drogjaival, mert neki nem egy kis heroin a megváltás, hanem a farkas... Hogy lehet ezt megváltoztatni, másra irányítani? Erre kapunk is választ. De más a nagyvilágnak mutatott arcunk, mint amit a szeretteinknek tartogatunk. Ez épp elég bonyodalmat szül, na és ilyenkor nem kedveltem mindig Isabelt, ugyanis hajlamos a látszatnak hinni, és eltaszítani Colet. És ez a folyamatos vonzás-taszítás, mint valami mágnes vagy mint egy robbanni készülő kémia vegyület, ez az ő kapcsolatuk lényege, ezek ők.
Pontosan így lopta be magát a szívem, ezért vettem meg, ezért olvastam el. És, mert megérdemeltek egy szép véget!
≈ Ez is egy tipikus Mercy Fallsos könyv, lassan kialakuló, erős kapcsolatokkal, nagyon is kedvelhető mellékszereplőkkel, és rendkívül mély gondolatokkal. 
10/9

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő