Cassandra Clare - Bukott angyalok városa

Folytatnám az időutazást A Végzet ereklyéi 4. résszel, a Bukott angyalok városával.
Szintén régen megírt vélemény.
A hátoldalon:

A háborúnak vége, és Clary Fray izgatottan tért vissza New Yorkba, ahol egy lehetőségekkel teli, új világ vár rá. Szorgalmasan edz, hogy Árnyvadász válhasson belőle, és felhasználhassa különleges képességeit. Édesanyja feleségül megy élete szerelméhez. Az Árnyvadászok és az Alvilágiak végre békében élnek egymással. És ami a legfontosabb, Clary és Jace szerelme végre igazán kiteljesedhet.

Valaki azonban Árnyvadászokat kezd gyilkoni, és az éleződő feszültség újabb véres háborúval fenyeget. Clary legjobb barátja, Simon sem segíthet. Akármerre fordul, valaki maga mellé akarja állítani, hiszen szükségük van az életét megrontó átok rettenetes hatalmára. Arról nem is beszélve, hogy két gyönyörű, ámde veszélyes lánnyal jár egyszerre, akik közül egyik sem tud a másikról.


Amikor Jace minden magyarázat nélkül távolodni kezd Clarytől, a lány egy rejtély kellős közepén találja magát, amelynek a megoldásával valóra válik a legrosszabb rémálma. Rettenetes események láncolatát indítja el, aminek akár az is lehet a vége, hogy mindent elveszít, ami fontos a számára. Még Jace-t is.

Az év végi hajtás miatt nem sok idő jutott az elolvasására, meg amúgy is laposan indult, mert hát nehéz felülmúlni ez első hármat. Szóval, elég lassan indult be, de nagyon izgalmas kis történet sikeredett belőle, ami ráadásul a következők problémáját, eseményeit okozza. Szomorú, hogy Jace és Clary kapcsolata nem a régi, de ezt nagyban befolyásolja a rengeteg rémálom, ami mind Clary halálával végződik. Szóval Jace jó távol tartja magától, mint a csajok Simont, miután kiderült, hogy egyszerre járt mindkettőjükkel. De szerencsére ennek jó a vége, mert Simon mondhatni összejön Izzyvel, Maia pedig megcsókolta Jordan Kylet! (ugyebár a régi pasiját, aki véletlenül csinált belőle farkast...haaw) Meg hát Jocelyn és Luke eljegyzése se semmi. De sajnos ennyi jó mellett van rossz is, igaz, hogy a végén újra egymásra talál Jace és Clary, de Jacet hatalmába keríti Sebastian és összeköti az életüket. Izgalmas, mert akkor, ha megöljük Sebastiant, akkor Jacet is? Na és Simon/Káin jele nagyon durva, még Lilithet is kinyírta! Majd kihagytam Alec és Magnus csetepatéját, Alec cseppet kétségbeesett, mert Magnus örökké él míg ő nem, de biztos ez??? Camile szerint viszont van megoldás...
≈ Ez kavargott bennem utána folyamatosan: meglepetést okozó, lehangoló, de reménykeltő.
10/7

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja