Cassandra Clare - Elveszett lelkek városa

A Végzet ereklyéi 5. része jön most, az Elveszett lelkek városa, ha már a szerdai bejegyzés kimaradt.
Amit megint csak tudni kell, hogy ez egy régi vélemény, ráadásul ezt a könyvet szakaszosan olvastam, mert bíztam abban, hogy így húzhatom az időt a következő rész megjelenéséig!
Ami hátul áll: 

Mi az az ár, ami még a szerelemért is túl magas? Amikor Jace és Clary ismét találkoznak, a lány elborzadva tapasztalja, hogy szerelmét és gonosz bátyját Lilith varázslata egymáshoz köti. A Klávé célja megölni Sebastiant, de lehetetlen anélkül végezni az egyik fiúval, hogy a másiknak ne essék bántódása. Alec, Magnus, Simon és Isabelle tündérekkel, démonokkal meg a könyörtelen Vasnővérekkel alkudozik, Clary pedig veszélyes játszmába kezd. A tét nem csak a saját élete, de Jace lelke is egyben. De bízhat-e még a fiúban egyáltalán?
Szerelem. Vér. Árulás. Bosszú. (én inkább így jellemezném: Felkavaró. Tüzes. Meglepő.) A Végzet Ereklyéi lélegzetelállító ötödik darabjában közelítő sötétség fenyegeti az árnyvadászokat.

A véleményemet csak az olvassa el, aki már túl van a sorozat ezen részén, mert mondhatni az egész egy nagy SPOILER.
Hát, jó vége lett, mondhatni, mert kihozták a legjobbat a helyzetből. Szegény Jacet szörnyű rémálmok kínozták, ezért eltávolodott Clarytől, így egy dominó sorozatot indítva el egy átkozott pályán, és mindezek oka Lilith, a démonanya. Az se éppen a legkedvezőbb fejlemény, hogy nemhogy nem halott Sebastion, de ráadásul össze van kötve Jaceszel (ami az egyikkel történik az a másikkal is megtörténik). Igen ám, de a problémát csak úgy lehet abszolválni, ha egyáltalán ott vannak, nem pedig bujkálnak kitudjaholban! Clary fantasztikus ötlete, miszerint hisz a Tündérkirálynőnek és a tündérgyűrűt megtartva, megjátssza magát és beépül közéjük, nem a legokosabb. Sok-sok bonyodalom, plusz Magnuszék kapcsolat krízise, Simon jeles káosza és még több töltelék sztori, ami csak fokozza a kedélyeket. Közben kiderül Sebastion terve, s az is, hogy ő Claryhez tartozik, és mindez ellen Jace nem tud semmit tenni, mert nem önmaga. Vagy inkább önmaga kicsit kifordítva. De mily’ szerencse, hogy a kis csapat megszerezte a Dicsőséget és azzal Clary leszúrta Jacet. Igen leszúrta...az első gondolatom nem más volt, hogy mégis miféle elhatározás születhet egy emberben, ha képes élete értelmét megölni? Majdnem kiakadtam, de csak majdnem…most Jace valami mennyei tűzfegyver, de él, és ha hozzáérnek éget, ami kisebb-nagyobb problémát okoz a magánéletben. Hogy ki ne maradjon közben Sebastion, valószínűleg megkopasztott egy angyalt és bosszúra szomjazik. Mégpedig nem akármilyenre...
≈Mindenképp az olvasó előnyére válik, ha a Pokoli szerkezeteket már a kezébe kapta!
10/7

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda