Colleen Houck: A tigris átka

Vendégbejegyzés - NightFlowerCaptain

"Szenvedély. Sors. Hűség. 
Kockáztatnád mindezt azért, hogy megváltoztasd a végzeted?
Amikor Kelsey Hayes azon gondolkodott, vajon mit fog csinálni ezen a nyáron, álmában sem jutott volna eszébe, hogy egy háromszáz éves indiai átkot próbál majd megtörni. Egy rejtélyes fehér tigrissel, akit Rennek hívnak. A világ túlsó felén. 
Pedig pontosan ez az, ami történt. 
Szembeszállva sötét erőkkel, bűvös mágiával és misztikus világokkal, ahol semmi sem az, aminek látszik, Kelsey mindent kockára tesz, hogy megfejtsen egy ősi próféciát, amely örökre megtörheti az átkot."

A történet egy megszokott sablonnal kezdődik. A lány, aki elveszítette a szüleit, egyedül van a világgal szemben, majd váratlanul a sors kiválasztja egy feladatra, ami megváltoztatja az életét. Ám az események várt és váratlan fordulatainak következtében a megszokott romantikus-fantasy regény egy izgalmas és megragadó történetté válik. India fűszeres ízeivel, pikáns illataival megtelnek az érzékeink, a szerző képzeletünket a messzi világ mitikus, színes és titkokat rejtő birodalmába repíti. A kalandos út során felfedezzük a dzsungel legmélyebb, indákkal és vadállatokkal teli bugyrait, ahol csendesen ragyogva kinyílik a szerelem virága. De vajon a harc csak a küldetés bevégzéséért folyik? 


Kelsey Hayes egy átlagos lány, aki nyári munkára egy cirkuszba kerül, hogy etesse az állatokat. Ott találkozik a fehér tigrissel, Dhirennel, és különös barátság szövődik köztük. A történet eleje egy kicsit unalmas, egészen addig, amíg Indiába nem kerülnek és kiderül, hogy a tigris nem más mint egy elvarázsolt herceg, aki természetesen egy adonisz. Kidolgozott izmos test, tökéletes arcvonások, férfias megjelenés, lovagias viselkedés, és az ember azt kívánja, bárcsak Kelsey helyében lehetne. 
A dolgok jól mennek, a szerelem Rennel alakul, a kutatás az átok megtörésének módja után szintén halad, ám Kelsey egyszer csak gondol egyet, és rájön, hogy ő nem akar együtt lenni a herceggel, mert túl tökéletes hozzá. 
Az átok negyedét feloldják, de a viszony a lány és a herceg között egyre bonyolultabbá válik.
A megoldást a szerelmi zűrre ebben a könyvben nem fogsz találni. Talán a következő részben.
Ami az egyik alap problémám ezzel a könyvvel (általában a szerzők bele szoktak esni ebbe a hibába, amikor romantikus regényt írnak), hogy számomra nem derül ki, mi olyan különleges a lányban. Mégis mindenki szereti, mindenki el van tőle ájulva. Félreértés ne essék, Kelsey tényleg kedves, de nagyjából ennyi mondható el róla. Meg az, hogy mindent túlagyal.
Ren, a herceg személye egyszer az álomférfi, egyszer meg egy emberi lény, aki sértődős és morcos is tud lenni. A tökéletes kombót azonban a tigris énjével alkotja. El is gondolkoztam rajta, hogy nem lenne baj, ha miután megszabadul az átoktól, vissza tudna néha változni a gyönyörű fehér nagymacskává.
Kishan, a herceg öccse úgyszintén ambivalens személyiségként jelenik meg. Egyszer a csábító rosszfiú, másszor a megértő, lovagias férfi. Átmenet nincs. 
Mr. Kadam, a segítő, egy szimpatikus, vajszívű ember, akire mindig lehet számítani. 

Mindent összevetve a könyv az összes hibájával együtt nagyon szerethető és izgalmas, tetszik az is, hogy a szerelmi szál nem veszi át az irányító szerepet a regény nagy részében.

Ajánlom mindenkinek, aki szeretné egy könnyű kikapcsolódásként India szerelemmel fűtött világában tölteni az idejét.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja