Ryan Loveless: Ethan és Carter


Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska

Carter Stevenson folytonos dadogásával és tikkelésével huszonnégy éves korára teljes magányra kárhoztatta magát. Jóllehet, a barátai is azzal nyúzzák, hogy a Tourette-szindrómának rendeli alá az életét, Los Angelesből egy csöndes kaliforniai kisvárosba költözik. Meghúzza magát, kerüli az embereket. Nem is sejti, hogy újdonsült szomszédja, Ethan Hart, hamarosan feldúlja magányát, és kilöki őt a nagybetűs életbe.
Ethan már a kezdet kezdetén megvallja az érzelmeit Carternek, bár közben retteg, hogy agysérülése kettejük közé áll, noha Ethan sokkal fogékonyabb az érzelmekre, mint az átlag. Carternél sokkal több forog kockán: ő többször megégette magát, és nem szeretné, ha megint összetörnék a szívét.
Ethan minden alkalmat megragad arra, hogy bebizonyítsa, ő és Carter összetartoznak. Aztán Ethan tragikus hírt kap. Végső kétségbeesésében Carterhez fordul segítségért. Vajon Carter kiállja a próbát?


~ Ez egy jó történet, ha nem is tökéletes, mert néhol túl szájbarágós, de mindenképpen egy jó mese. Mert ez egy mese, nem igazán valóság, mert lássuk be még a XXI. században sem könnyű melegnek lenni, pláne ha még Tourette-szindrómád vagy agysérülésed van. De még ez is felüdülés volt a történetben, hogy nem a homoszexualitáson, hanem ezen a két betegségen volt a hangsúly, hogy igen ők is megérdemlik a boldogságot, őket is el kell fogadni. Szívmelengető volt olvasni például a szülök hozzáállását Ethan esetében, aki nem mindig könnyű eset. Liz és Nolan olyan példaértékűen nevelték Ethant mondhatni másodszorra is föl, annak ellenére, hogy ők is hibáztak mikor elhallgatták az AZelőtt történéseit. Maga Ethan és Carter kapcsolata szépen van felépítve, mind két oldalról láthatjuk a fejlődést. Carter, aki lassan remetévé váló alak volt a könyv elején hiába költözött el Los Angelesből, a könyv végére rengeteg barátra tesz szert, és nagyon erős kapocs köti őt össze Ethannel. Ethan pedig megbirkózik a könyv folyamán a múltjával, és képes elérni, hogy Carter megszeresse a betegségét. Maga a történet leginkább a két főszereplő fejlődését mutatja be nincsenek benne nagy fordulatok, de a zene és az önmagunk, és mások elfogadásának fontossága szépen bele van szőve a történetbe. De nem mindenkinek ajánlom, mert igen van benne szex, de legalább ízléses mennyiségben viszont aki nem tolerálja ezt, az tegye szépen vissza a polcra a könyvet.

Kedvenc szereplő(k): Liz és Nolan Hart, Vera, Ethan, Carter
Amit szerettem: szülök hozzáállása, az alapötlet, a zene fontossága
Amit nem szerettem: ilyen elfogadó közösség nincs, jobban is el lehetett volna mélyülni a témában kicsit bátortalan a történet
Kedvenc idézet:"A sikeres zuhanyozás lépései
1. Vizezd és samponozd be a hajad!
2. Öblítsd le alaposan!
Nagyjából ugyanazokból a lépésekből állt, mint Ethanék listája, de néhány pontot összevontak rajta. Ethan nem tudta, sírjon vagy nevessen. (…)
5. Te vagy a legszebb férfi, akit ismerek.
Köszönöm, hogy vagy nekem."
10/8

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Diana Wynne Jones: Az égi palota (Palota 2.)

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja