Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Nőnap alkalmából, megajándékozlak titeket egy újabb résszel!
Sajnos egyenlőre úgy tűnik, hogy az utolsó, 10. részt kínálom most, Az álmok sötét harcosát. Ugyanis többi részre vagy várok, vagy megtanulok normálisan angolul...az utóbbi kétséges:D
Nem is tudom, hogy mit mondjak... Kezdjük inkább a tartalmával:

A férfi megesküdött, hogy visszatér a valkűrért…

Ádáz Aidant meggyilkolták, mielőtt feleségül vehette volna Ragyogó Regint. A hadúr az örökkévalóságon keresztül keresi kedvesét, más-más személyiségként születik újra, de a múlt emlékei nélkül.

A valkűr várja a visszatértét…

Mihelyt Regin találkozik Declan Chase-zel, a brutális kelta katonával, azonnal felismeri benne a büszke hadúr reinkarnációját. De Declan fogságba ejti őt, mert minden halhatatlanon bosszút akar állni – és fogalma sincs, hogy ő is a világukhoz tartozik.

Vágy, mely erősebb a halálnál…

Minden újjászületésnek ára van, Aidannek az a sorsa, hogy meghaljon, mihelyt visszaemlékszik a múltjára. Vajon Regin kész felébreszteni régi szenvedélyük emlékét, hogy megmeneküljön Declan kínzásától – még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy újra elveszíti az egyetlen férfit, akit valaha is szeretett?

Igazán szívfacsaró, de komolyan annyi igazságtalanság, félreértés, kínzás és egyéb szörnyűség történik benne. Declan fiatalkori emlékei teljes mértékben a Rekviem egy álomértra emlékeztettek, csak annyi különbséggel, hogy ez ezerszer szörnyűbb volt! Még így is, hogy nem részletezte a kínzásokat, kirázott a hideg, sőt miközben ezt írom is kiráz! De ne rettenjetek el emiatt, mert ez csak egy kis falatka az egészből. Vannak benne igazán vicces és szívmelengető részek, de a legjava sajnos csak a könyv 70% után jön. Regin és Chase közt létrejövő kapcsolat könnyűvé teszi a könyvet, és kicsit csökkent a nyomáson, hogy aztán minden a nyakunkba boruljon. Ám nem könnyű valakit azért szeretni, mert egykoron imádott minket, de most ő a kínzások Mestere. Pont a kialakuló szerelem miatt lesz még szívszaggatóbb, mert tudjuk, hogy el vannak átkozva duplán, nem csak ebben az életben, azzal, hogy a szerelme foglya Regin, hanem az elkövetkező összesben egyaránt. Van rá esély, hogy most másképp történjen minden? Ha hiszünk Furva Klúgos Nixnek akkor van! Reginnek már négyszer át kellett élni szerelme elvesztését, de valóban az emberét vesztette el? Sajnos nem árulhatok el sokat, mert az sokban visszavenne a végén érzett megkönnyebbülésből, és ezt senkitől nem akarom elvenni. Ugyebár ez a 8. és a 9. rész alatt és után játszódik, de nem eléggé halad előre, ez annyit tesz, hogy most még az eddigieknél és több kérdés merül fel az olvasóban. Vegyük példaként Nix és Lothaire esetét, nem egyszerű ellenségek. Lothaire elejtett gondolataitól csak feszültebb lesz a hangulat és olyan érzés kerít hatalmába, hogy van itt valami ősrégi a háttérben. DE MI???? Szinte a gyűrű már nem is érdekel, annál inkább a harmadik MacRieve sorsa. És mindez csak egy-két az ezernyi felmerült (és megválaszolatlan) kérdéseim közül.

≈Úgy sajnálom, hogy nem tudom tovább olvasni! De megoldásként elolvasom a 0. részét, hátha ez lenyugtatja a kíváncsi felemet egy kicsit.
10/9

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda