Diana Wynne Jones: A másik palota (Palota 3.)

100. bejegyzés!



Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska

Ajánlom ezt a könyvet azoknak, akik azt hiszik, tudják, mi rejlik a csukott ajtók másik oldalán. És azoknak is, akik tudják, hogy az embert mindig érhetik meglepetések, ha kinyit egy ajtót!”
A kissé földhözragadt Charmainnek minden vágya, hogy zavartalan nyugalomban olvashassa kedvenc könyveit. Ez persze nem könnyű, ha az ember dédnagybátyja varázsló, aki ráadásul éppen segítségre szorul.

A másik palota izgalmasabb, mint a világ legjobb vidámparkjának legelvarázsoltabb kastélya.


~ Amennyire szerettem a két előző részt annyira nem tudok kibékülni ezzel. Mert persze fantasztikus kis házikóban él Norland varázsló igen nagyon jó a csóró és könyvmoly király és lánya a koboldok és az egész történetben fellépő titkok. Elég vicces most is Sophie, Howl és a többiek. De a főszereplő! Chairmain annyira unszimpatikus volt hogy rányomta magát az egész könyv hangulatára. Mert melyik lány sőt ember képes ennyire önzőnek bunkónak lenni egyszerre? Végre kikerül a családi fészekből végre lehetne önálló csak annyi lenne a dolga hogy rendbe szedje egy kicsit a lakást de mikor már Peter kezd el takarítani és kéri hogy segítsen még ő sértődik meg, hogy hogy képes tőle ilyet kérni ő sose csinált ilyet, (ezt persze az anyjára fogja hogy ő nem tanította meg) és különben is ő olvasni akar takarítani semmi kedve. De ha túllépünk a Chairmainon egész jó kis történet lapul meg a könyvben. Az egyre elszegényedő ország és üresedő palota rengeteg titkot rejt mint ahogy az uralkodói családfa is. A vége pedig olyan akció dúsra sikeredet hogy csak faltam az utolsó oldalakat. Angelus a selypítő és angyal arcú kisfiú húzásain remekül lehet szórakozni ahogy Sophien és Morgenen is. Lelenc pedig olyan frappáns szereplő lett a végére hogy azonnal kedvenc lett. Bár a történetből teljesen kiírták például Marthat és Michealt amit nem igazán értek legalább egy mondat jól esett volna róluk vagy Lettiekről. Szóval végszóként igen olvassák csak el ezt a részt is mert jó történet minden kis kellemetlenségével együtt.

Kedvenc szereplők: Lelenc, Angelus, Sophie, Calcifer
Amit szerettem: a titkok, a vége,
Amit nem szerettem: Chairmain,bizonyos szereplők teljesen eltűntek
Kedvenc idézet: "Kíván velünk teázni az előbb említett helyiségben a mai nap folyamán, felség? – Nem hinném – felelte a király. – Nincs semmi kifogásom a tűzdémon ellen, de kezd egy kicsit zsúfolttá válni a hely a sok hintaló miatt."
10/6

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda