Anne Rice: Interjú a vámpírral (Vámpírkrónikák 1.)


Vendégbejegyzés - NinjaDeltoidMacska

Mindenkit érdekelnek a vámpírok.

Évszázadok óta foglalkoztatják a képzeletet, hátborzongató történetek hősei, elkárhozott, démoni teremtmények, az éjszaka gyönyörű vadászai, akik embervérre éhezve lesnek gyanútlan áldozataikra. Ezek a mesék olyannyira lenyűgözőek, hogy egyesek szinte már megszállottan rajonganak értük.

Talán éppen ezek a gondolatok jutnak eszébe annak az ifjú újságírónak, aki egy nap különös felkérést kap: valaki, aki azt állítja magáról, hogy vámpír, szeretne interjút adni neki. Ám bármire is számít, egy különc pozőr helyett valódi démont talál. A döbbent riporter szeme előtt megelevenednek a mesék, életre kelnek a legendák, s míg a különös, korszakokon átívelő történet kibontakozik, megismerhetjük egy szörnyeteg emberi lelkét, vágyait, ösztöneit, évszázados kutatását igazságok és válaszok után, s megtudhatjuk, hogy az egyetlen dolog, ami enyhítheti az örök élet kínját, a szerelem.


~ Talán ismerős a cím hisz ezzel a címmel készült a Tom Cruise, Brad Pitt és Antonio Banderas közös filmje ami elég nagy sikert aratott saját idejében. A film, a könyv után ismét megnézve szerintem teljesen korrekt (persze a forgatókönyvet maga Rice írta) de eléggé össze lett tömörítve. És milyen a könyv? Szerettem nem imádtam de szerettem. A történet néhol kissé túl lassú volt általában mikor Louis egyedül elsüllyedt az önutálatban. De mégis tetszett a megközelítése, jó volt azt látni hogy nem mindig szerencsés vámpírnak lenni, sőt talán jóval nehezebb mint embernek lenni. Ezt több nézőpontból láthattuk. Louis aki valahogy mégis ember maradt és akar is maradni, Lestat a kegyetlen aki szórakozásnak éli meg halhatatlanságát, Claudia aki gyermektestben gyűlöli meg teremtő apját, Armand a magányos vámpírszínház és bokor vezetője. Mind rendkívüli és kidolgozott karakterek. Viszont némi figyelmeztetést szeretnék a végére szúrni: nem ajánlom mindenkinek. Akitől távol áll a tömör érzelmes leírások és a szabados szerelem [férfi-férfi, gyermek(testbe zárt nő)- férfi] de ezek mind érzelmi síkon jelennek meg nem tettlegességben.

Kedvenc szereplő(k): Lestat, Claudia
Amit szerettem:karakterek kidolgozottsága
Amit nem szerettem:túl érzelmes néhol
Kedvenc idézet: "Lesta, a józan ész őt jellemző hiányával, alaposan eltolta a dolgot."
10/8

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Tiffany Reisz: A szirén (Eredendő bűnösök 1.)

Kresley Cole - Az álmok sötét harcosa

Kresley Cole - A tél halálos csókja

Megint esik, szerda