Csak a könyvfanok érthetik meg!

1. Gyerekkorodban te nem egy világban éltél, hanem SOKBAN. Csodálatos kalandokba és helyszínekre képzelted magad, teljesen átélve a történeteket. Hol indián voltál, hol tatár hercegnő. Barbie babázás? Kösz, maradjon csak a többieknek!

2. Voltál már halálosan szerelmes egy regényhősbe. Voltál már halálosan szerelmes valakibe, mert ugyanazokat a könyveket szerette, mint te.

Most csak ennyi:D

3. Stócokban állnak nálad otthon az elolvasásra váró könyvek, mert mindent megveszel, ami érdekel, csak éppen időd nincsen elég, hogy végigolvasd őket.

4. Imádod az új könyvek illatát. Imádod az antikváriumban vett, régi, gyűrött-sárgult könyvek illatát. Eleve, a könyvesbolt számodra egy mennyország, ahonnan mindig kótyagos fejjel, egy nagy szatyornyi könyvvel és megcsappant pénztárcával távozol.
(csak annyira szeretem az új könyvek illatát, hogy még édesanyámnak se engedem, hogy elsőként ő olvassa el az adott könyvet, mert az úgy elveszti az illatát:D)


5. “Csak még ezt a fejezetet… hupsz, már hajnali 2 óra van??”
(hupsz, napok óta ezt játszom..)

6. Ha már a könyv végéhez érkezel, elkezdesz taktikázni az időbeosztással. Mert ki akarja az utolsó 20 oldalt másnapra hagyni? Vagy ne lefekvés előtt fejezzem be, mert akkor úgy felpörgök, hogy utána nem tudok majd elaludni?? Nehéz dilemmák ezek.


7. Minden könyv befejezésével egy kicsit mintha a te életednek is vége szakadna. Egészen addig, amíg az új könyvedbe bele nem kezdesz.

8. Bármikor, bárhol képes vagy belefelejtkezni egy jó könyvbe. Még a buszon ülve is elfutja a könny a szemedet, vagy hangosan nevetgélsz. Vagy épp véletlenül tovább mész egy megállóval..


9. Nem tudsz válaszolni arra a kérdésre, hogy melyik a kedvenc könyved. Hiszen annyi van!

10. Olyan intenzíven éled meg a könyv hőseinek történeteit, hogy később már nem emlékszel, hogy egy sztori veled vagy az ismerőseiddel esett-e meg, vagy valamelyik könyvben találkoztál vele.

Minddel egyetértek!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

Anne Rice: A kárhozottak királynője (Vámpírkrónikák 3.)

Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő