Jamie McGuire - Gyönyörű esküvő

Már régebben megígértem, hogy elolvasom a Gyönyörű esküvőt, de csak most jutottam el idáig.
Nos, nem is tudom mit mondjak. Nagyon tetszett!!!!! Ki merem jelenteni, hogy ez az egyik kedvenc könyvsorozatom, eddig valaha megírt legjobb novellája. Nagyon élethű, mármint simán eltudom képzelni, hogy a való életben van ilyen. Egymásba szeretnek első látásra, de erre csak később jönnek rá, összevesznek, kibékülnek, bajba kerülnek, az életüket veszélyeztetik, de a végén összeházasodnak. Nem túl elhamarkodott? Miért lenne az, attól, hogy fiatalok? Az életkorhoz túl sok sztereotípiát kötünk (valószínű, hogy sokat fogok rá hivatkozni, de Rómeóék nem voltak fiatalok?). Több dolog húzódik itt a háttérben, szomorúak és örömtelik egyaránt, nemhogy pont az életkor tartóztatná fel őket. Mindkettőjük csonka gyermekkora, a suliban kialakult személyiségük, és a baleset. 
Ez a könyvsorozat kötelező darab, az első részben Gal szemszögéből látunk mindent (de pont, hogy nem mindent!), a második részben pedig Travis önti ki szívét nekünk. Tényleg érdemes elolvasni, lehet, hogy teljesen hétköznapinak hat, de pont ez a jó benne, hogy ennyire kézzelfogható. Rávilágít, hogy milyen gyakran értjük félre egymást vagy, hogy nem merjük kimondani azt amire gondolunk, holott a másik is arra gondol, és persze megmutatja, hogyan szeret egymásba két ember, akik messziről el akarták kerülni egymást.

≈Imádtam, és most is imádom. Már kétszer elolvastam egy fél év eltéréssel és még mindig képes újat mutatni. Lehet belőle meríteni a mindennapi életünkhöz, na de azért ne játszunk feketén és senki ne menjen el pénzért bunyózni!
10/10* -ezt az egész sorozat kapja.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Jamie McGuire - Gyönyörű megváltás

Guillaume Apollinaire: Tizenegyezer vessző

Jeff Kinney: Egy ropi naplója

A. O. Esther interjú – avagy bepillantás az Eszter életébe, érzéseibe és álmaiba